"Geef geen bloemen of chocolade aan kankerpatiënten"

"Geef geen bloemen of chocolade aan kankerpatiënten"

Nadat Anikka Burton te horen kreeg dat ze borstkanker had, werd ze overrompeld met bloemen van vrienden en familie die haar wilden steunen. Niet echt het meeste geschikte cadeau vond Anikka: "De bloemen herinnerde mij eraan hoe fragile het leven is. In die periode moest ik allerlei verschrikkelijke behandelingen ondergaan en als je dan moet kijken naar bloemen die aan het verwelken zijn, dat beurt je niet meteen op."

Maar wat moet je dan wel kopen voor iemand die in het ziekenhuis ligt of een chemokuur moet volgen? "Veel vrienden kochten bloemen omdat ze gewoon geen idee hadden wat ze anders moesten kopen. Ik zou het ook niet weten als ik zelf niet in mijn situatie had gezeten. Daarom dacht ik tijdens mijn behandelingen veel na over wat wel nuttige geschenken zouden kunnen zijn". Annika werkte een volledig businessplan uit en startte met de webshop Not Another Bunch of Flowers.

Op de website kan je onder andere katoenen pyjama's kopen die geen kunstmatige vezels bevatten of toiletartikelen met natuurlijk ingrediënten om mogelijke irritaties te voorkomen. Ze probeert om niet te klinische producten aan het gamma toe te voegen, omdat het ook nog altijd een leuk cadeautje moet blijven. Maar vaak zijn het die kleine dingen die mensen vaak vergeten, waardoor mensen vaak iets kopen wat de patiënt helemaal niet mag of kan gebruiken. "Buiten bloemen kreeg ik ook vaak chocolade of cupcakes als cadeau, maar ik mocht geen zuivel eten tijdens mijn behandeling dus kon ze niet opeten."

Toen haar behandeling voorbij was, nam Annika deel aan verschillende beurzen om leveranciers bewust te maken van dit probleem. Haar webshop werd overrompeld met positieve reacties, zowel van kankerpatiënten als mensen die iemand moesten bezoeken in het ziekenhuis. Een deel van de opbrengst gaat dan ook naar het kankerfonds.

Wie meer verhalen over Annika haar ervaring wil lezen, kan terecht op haar blog.

'Starting chemo gift'

'Cosy Night Package'

'Be calm relaxing package'

Bron hoofdfoto: www.theschwartzcenterblog.com