Gedurfd kinderboek wisselt prinsessen in voor echte vrouwen

Kinderboeken over prinsessen zijn er bij de vleet, maar verhalen over sterke vrouwen die een belangrijke rol gespeeld hebben in onze geschiedenis zijn een zeldzaam fenomeen. Het Italiaanse duo Elena Favilli and Francesca Cavallo wil daar verandering in brengen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Vorige maand hebben de twee vrouwen een crowdfundingactie op Kickstarter gelanceerd voor 'Good Night Stories for Rebel Girls', een mooi geïllustreerd boek over 100 invloedrijke en spraakmakende vrouwen. Met succes, want na enkele dagen werd er 40.000 dollar (ongeveer 35.000 euro) opgehaald. Ondertussen wordt het project gesteund door meer dan 10.285 mensen en wisten Favilli en Cavallo al meer dan half miljoen dollar (ongeveer 445.000 euro) in te zamelen. Dat is een record, want nooit eerder werd zo veel geld ingezameld voor een project op het gebied van kinderboeken.

Foto Timbuktu

Ter vergelijking: het is slechts enkele crowdfundingcampagnes gelukt om zo'n bedrag te verzamelen. Van alle 105.000 geslaagde acties, zijn 'slechts' 2.848 projecten er in geslaagd om meer dan 100.000 dollar (ongeveer 89.000 euro) te verzamelen.

Omdat het oorspronkelijke streefdoel 40.000 dollar was, hebben de initiatiefnemers beloofd om ook een audioboek, tijdelijke tatoeages en een poster op de markt te brengen. Daarnaast zullen ze ook 400 exemplaren van het boek schenken aan de organisatie Read to a Child.

Foto Pexels