Gecrashte wagen omgetoverd tot impromptu kunstinstallatie

Een straat in de Australische stad Melbourne werd een tijdlang ontsierd door een gestolen wagen die tegen een boom gecrasht is. Omdat niemand aanstalten maakte om het wrak op te ruimen, heeft een mysterieuze kunstenaar de handen uit de mouwen gestoken.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De anonieme artiest heeft de achtergelaten Toyota Camry een gouden laagje gegeven en zo in een handomdraai een plaats delict opgeleukt. De wagen stond al meer dan een week tegen de boom geparkeerd, met de sleutels in de ontsteking. Dat nam echter niet weg dat niemand interesse toonde om het wrak weg te halen van de middenberm.

Foto's van de vergulde auto zijn op Twitter beland, waar de impromptu kunstinstallatie in de smaak valt. Al zijn er ook kritische stemmen die beweren dat de crash en de nieuwe kleur van het wrak in scène gezet zijn.

So @VictoriaPolice if a stolen car is left with no attempt to clear for a week the Fitzroy North artists will do what they do. #goldfinger pic.twitter.com/YNVXl94q2D

— Kim (@KimAroundTown) 23 oktober 2016

The Midas touch. This crashed car has been here for weeks in Fitzroy, Victoria, Australia and some unknown person has painted it Gold. #Art pic.twitter.com/FAP0g9NYfj

— Gautam Trivedi (@Gotham3) 24 oktober 2016