Gatz kent subsidies toe aan vijf innovatieve mediaprojecten

Gatz kent subsidies toe aan vijf innovatieve mediaprojecten

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) verdeelt voor meer dan 200.000 euro subsidies over vijf projecten voor innovatieve journalistiek. Met het resterende budget van 90.000 euro spekt hij het Fonds Pascal Decroos voor onderzoeksjournalistiek. Mediaminister Gatz had een budget van zo'n 300.000 euro klaar voor innoverende journalistieke projecten die ofwel gericht waren op een breed publiek, ofwel gericht op jongeren of een andere kwetsbare doelgroep.

Er werden twaalf projectvoorstellen ingediend. Daarvan waren er twee onontvankelijk. Uiteindelijk krijgen vijf projecten een subsidie. Het geld wordt verdeeld over projecten van Nuntra (50.000 euro), Apache (50.000 euro), Stampmedia (50.000 euro), Charlie Magazine (49.760 euro) en Ring TV (24.000 euro).

De rest van het budget voegt minister Gatz toe aan de middelen van het Fonds Pascal Decroos. "Dat kan dit jaar op die manier een 3de ronde organiseren voor werkbeurzen voor onderzoeksjournalisten. Zo kan ik het fonds, op de herdenking van het 20 jaar overlijden van Pascal Decroos, een extra werkingssubsidie schenken van 90.000 euro", aldus Gatz.

bron: Belga