Game of Thrones is opnieuw de meest gedownloade serie ter wereld

Game of Thrones is opnieuw de meest gedownloade serie ter wereld

Irdeto, een Nederlands bedrijf dat software maakt voor het beveiligen van betaal-tv, heeft gemeld dat de populaire HBO-serie Game of Thrones massaal illegaal werd gedownload. Game of Thrones is sowieso een serie die erg hoog scoort in de ranking van meest illegaal gedownloade reeksen, maar deze piek is opvallend. Volgens het bedrijf heeft dat te maken met het feit dat seizoen 5 dit weekend gelanceerd wordt.

In de drie maanden voorafgaand aan de wereldwijde release van het nieuwe seizoen, werden de afleveringen in totaal zeven miljoen keer illegaal gedownload. Dat is 45% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om 116.000 downloads per dag waarmee Game of Thrones de lijst weer aanvoert. The Walking Dead is de dichtste achtervolger met 5,7 miljoen downloads in dezelfde periode. Breaking Bad, Vikings en House of Cards vervolledigen de top 5.

Game of Thrones is vooral populair in Brazilië waar de reeks 1 miljoen keer illegaal gedownload wordt. Op plek twee staat Frankrijk met 772.000 downloads. De VS maken de top 3 met 464.000 downloads compleet.

De populaire serie was in 2012, 2013 en 2014 ook al de meest gedownloade serie ter wereld. HBO wil de piraterij bestrijden door de afleveringen van seizoen 5 overal gelijktijdig te lanceren.