Gaat Google je beschermen tegen spoilers?

Gaat Google je beschermen tegen spoilers?

Het nieuwe seizoen van Game Of Thrones begint zondag, een reden voor blijdschap voor velen, maar ook bezorgdheid voor sommigen. Vaak staat je Facebook- of Twitterfeed al snel bol van informatie over de laatste aflevering, voordat je zelf een kans had om die te bekijken. Google wil daar blijkbaar verandering in brengen.

De Amerikaanse techgigant heeft dinsdag een patent gekregen voor een systeem dat spoilers van tv-series, boeken en films verbergt op sociale media. Het systeem zou bijhouden welke zaken je interesseren en welke je al gelezen of gezien hebt. Die informatie zou dan gebruikt worden om berichten die spoilers bevatten op de sociale media onduidelijk te maken. Gebruikers krijgen dan een waarschuwing en de vraag of ze de inhoud willen bekijken. Gebruikers die zelf een bericht posten, krijgen ook de mogelijkheid om aan te duiden dat het spoilers bevat.

Het is nog niet duidelijk of het systeem er ooit zal komen. "Sommige ideeën worden daadwerkelijke producten of diensten, anderen niet", zei een vertegenwoordiger van Google aan Quartz. Het is ook niet duidelijk of het systeem toegespitst zal zijn op Facebook en Twitter, of enkel op Googles eigen sociale netwerk Google+.