Ga jij deze nacht naar vallende sterren turen?

Als het weer een beetje meezit, kunnen we deze nacht een spectaculaire sterrenregen zien. We passeren dan immers de meteorenzwerm Perseïden. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Naar jaarlijkse gewoonte kruist onze planeet deze maand weer het pad met de Perseïden, vele miljoenen stofdeeltjes meteoren die in een baan rond de zon draaien. Het resultaat zijn verschillende, kortstondige lichtsporen aan de nachtelijke hemel of 'vallende sterren'.

De meeste kans om enkele vallende sterren te bewonderen is in de nacht van donderdag 13 augustus.  Idealiter zouden er dan per uur gemiddeld 68 te zien zijn. De perfecte gelegenheid om een wens te maken of om samen met jouw geliefde naar de sterren te kijken!

Wie wil genieten van het astronomisch vuurwerk, blijft best laat genoeg op. Zoek ook een plaats waar er zo weinig mogelijk kunstmatig licht is.

Zijn jullie van plan om het spektakel te fotograferen, te filmen of hebben jullie een romantisch uitje gepland dat jullie met ons willen delen? Mail jouw foto's of clipjes naar  hello@metrotime.be, en wie weet zien jullie die verschijnen in jullie favoriete gratis krant.