Franse seriemoordenaar Fourniret komt in beeld in onopgeloste verdwijningszaak

Franse seriemoordenaar Fourniret komt in beeld in onopgeloste verdwijningszaak

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret komt in beeld in een onopgeloste verdwijningszaak uit 1993, zo heeft de krant Le Parisien gemeld. Eén van de "cold cases" in Frankrijk die nooit met het "Monster van de Ardennen" in verband was gebracht, is de verdwijning van de 29-jarige Lydie Loge in Saint-Christophe-le-Jajolet (Orne). Na twee seponeringen van het onderzoek op 26 jaar tijd heeft het parket van Argentan in 2018 een onderzoek naar "onrustbarende verdwijning" heropend, weet de krant.

Op gezag van "gelijkluidende bronnen" klinkt het dat een uiterst gering en niet-geïdentificeerd DNA-spoor, dat is gevonden in de bestelwagen die Fourniret gebruikte bij het vatten van zijn slachtoffers, correspondeert met het genetisch profiel van Loge. Honderd procent zekerheid is er echter niet.

Alleen het dossier-Loge leverde volgens Le Parisien een positief resultaat op in 25 dossiers van opgeloste moorden en verdwijningen waarbij er vergelijkingen werden getroffen met onbekend genetisch materiaal dat in de Citroen C25 van Fourniret is gevonden.

De speurders blijven evenwel voorzichtig. Toen Loge verdween, in de winter van 1993, vertoefde Fourniret normaal in België. Bovendien is zijn DNA mitochondriaal en niet nucleair, wat impliceert dat het staal afkomstig is van iemand met karakteristieken van mensen dichtbij het slachtoffer. Voorts correspondeert de leeftijd van de vrouw niet met hetgeen de Fransman als slachtoffer meestal voor ogen had: pre-adolescenten.

De 77-jarige Fourniret kreeg in 2008 levenslang voor de ontvoering, verkrachting en de moord op zeven meisjes en vrouwen, onder wie de Belgische Elisabeth Brichet (12). Later kreeg Fourniret een tweede keer levenslang, voor de moord op Farida Hammiche, de vrouw van een vroegere medegevangene.

bron: Belga