Franse gemeenschap zet zware beroepen op agenda Overlegcomité

Franse gemeenschap zet zware beroepen op agenda Overlegcomité

De regering van de Franse gemeenschap wil de discussie over de zware beroepen inschrijven op de agenda van het Overlegcomité dat woensdag plaatsvindt. Dat heeft minister van Ambtenarenzaken André Flahaut van de Franse gemeenschap vandaag aangekondigd. "Het geknoei over een consensus binnen het Comité A en de onenigheid binnen de federale meerderheid komen ons niet goed uit als deelentiteit", aldus Flahaut. "We hebben wel degelijk een lijst (van zware beroepen) gezien, maar die is niet gecertifieerd door de voltallige federale regering en we zien er geen budgettaire analyse bij". De leerkrachten staan prominent op de lijst die de ronde doet. Zij vormen het gros van het ambtenarenkorps in het Franstalige landsgedeelte.

De minister betreurt dat de gemeenschappen, die normaal gezien betrokken worden binnen het Comité A, ditmaal "geen plaats kregen". "Een technische werkgroep voor deze namiddag werd uitgesteld. Misschien komt er maandag een vergadering."

Flahaut zegt de deur niet te willen sluiten. Daarom zal minister-president Rudy Demotte het punt woensdag op de agenda van het Overlegcomité tussen de verschillende regeringen plaatsen. "Wij willen een echte dialoog met de vakbonden en de federale regering, om zo de realiteit van op het terrein mee in rekening te nemen en over een precieze lijst te debatteren".

bron: Belga