Frans-Zwitserse vrouw ontvoerd in Mali

Een Frans-Zwitserse vrouw is zaterdag in de Malinese stad Gao ontvoerd door gewapende mannen, zo bericht het Franse persagentschap AFP op basis van twee lokale politici en een bron bij de veiligheidsdiensten. Het zou gaan om een humanitaire hulpverleenster. "Ze werd ontvoerd door gewapende mannen zaterdag in Gao. We hebben meteen achtervolgingen ingezet om de ontvoerders terug te vinden", aldus de bron bij de veiligheidsdiensten. Ook twee lokale verkozenen bevestigden de ontvoering aan AFP.

"We kregen die informatie ook en zijn bezig ze te controleren", klonk het bij een Franse diplomatieke bron in Parijs. Ook het Zwitserse Federaal Departement van Buitenlandse Zaken is met de zaak bezig, maar kon nog niet bevestigen dat de vrouw de Frans-Zwitserse nationaliteit heeft.

Gao is de grootste stad in het noorden van Mali, een instabiele regio die in 2012 in handen viel van jihadistische groepen gelinkt aan Al Qaeda. Vanaf januari 2013 werden ze door een internationale militaire operatie verjaagd, maar volledige zones vallen nog steeds onder hun controle.

bron: Belga