"François Bellot wordt nieuwe minister van Mobiliteit"

"François Bellot wordt nieuwe minister van Mobiliteit"

MR-voorzitter Olivier Chastel kondigde het nieuws aan op een persconferentie. Hij zei gekozen te hebben voor Bellot, omdat hij iemand is met dossierkennis, aangezien Bellot als Waals parlementslid gespecialiseerd is in de NMBS. Hij werd in het verleden ook aangesteld als voorzitter van de commissie-Buizingen, die onderzoek deed naar de treinramp van 15 februari 2010.

De aanstelling van Bellot moet nog goedgekeurd worden door het parlement, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Bellot zal partijgenoot Galant opvolgen, die ontslag nam nadat ze veel kritiek te verduren kreeg op basis van kritische dossiers over de veiligheid van de luchthaven van Zaventem. In de nasleep daarvan stapte ook de topman van de federale overheidsdienst Mobiliteit op uit protest over de samenwerking met Galant.

De 62-jarige Bellot is van opleiding burgerlijk ingenieur en werkte als ingenieur bij Bruggen en Wegen. Hij is al 16 jaar burgemeester van Rochefort, waar hij al sinds 1989 in de gemeente politiek actief is.

Foto Belga / D. Stockman