Filmscenario wordt even werkelijkheid: slang verstoort vlucht

Filmscenario wordt even werkelijkheid: slang verstoort vlucht

Op een vlucht van Aermexico tussen Toreon en Mexico-Stad moesten passagiers angstig toekijken wanneer een grote groene slang plots uit het bagagecompartiment kwam gekropen. Indalecio Medina reageerde koeltjes op de situatie en begon het beest te filmen.

La vibora voladora...ja ja ja. Una experiencia única en el Vuelo Torreón-México, vuelo 231 de Aeroméxico. Eso si...Prioridad en aterrizaje. pic.twitter.com/qwDk6Wtszw

— Indalecio Medina (@Inda_medina) 6 november 2016

De reizigers schoten niet in paniek. Ze zorgden dat ze niet in de buurt waren toen het reptiel uiteindelijk op de vloer viel. Met behulp van enkele dekens vingen de passagier heet beest al snel.

"Het was een enge situatie, maar iedereen bleef rustig omdat het dier op zijn plaats bleef en geen enkele passagier hysterisch begon te doen. Sommige mensen kwamen even naar het reptiel kijken, maar het is niet uit de hand gelopen", getuigt Medina aan The Guardian.

Het vliegtuig kreeg voorrang om te landen en stond tien minuten later veilig en wel op het tarmac in Mexico-Stad. Douaniers konden de slang veilig uit het toestel halen. Uiteindelijke raakte niemand gewond. Aermexico gaat onderzoeken hoe het beest aan boord is kunnen komen.

via GIPHY