Filmmaakster danst onder water voor oceaanbehoud

Filmmaakster danst onder water voor oceaanbehoud

Documentairemaakster Christine Ren heeft een indrukwekkende fotoshoot onder water gedaan. Dat doet ze om inspanningen rond oceaanbehoud in leven te houden.

De documentairemaakster heeft twee films op haar naam staan: ‘Jellyfish Soup' en 'Blind Spots'. Die eerste gaat over overbevissing en de tweede over plasticvervuiling. De foto's die ze maakte, horen bij de documentaires en hebben dezelfde naam.

Waar staan de foto's voor?

"Het idee achter 'Kwallensoep' of 'Jellyfish Soup' is dat we de oceaan aan het overbevissen zijn, tot op het punt dat alleen kwallen zullen overblijven", zegt Ren. Naast de films en de fotoshoot voor de campagne onderneemt Christine ook 30-days challenges. Voor 'Jellyfish Soup' at ze bijvoorbeeld een maand lang alleen duurzame seafood.

Foto Vimeo

Ook 'Blind Spot's' is een gelijkaardige uitdaging die mensen moet aanzetten om minder afval te maken en hun plasticgewoontes te veranderen. Christine Ren hoopt dat mensen ook na de uitdaging effectief het gebruik van plastic zullen verminderen.

Foto Vimeo

Het was niet makkelijk om de foto's te krijgen die ze voor ogen had. De danseres moest drie meter diep duiken en er dan ook nog eens voor zorgen dat haar gezichtsuitdrukking, pose en haren urenlang correct waren. Om zo lang onder water te blijven, nam ze teugjes van zuurstoftanken van de duikers die standby stonden en kwam ze nu en dan eens aan de oppervlakte. Bekijk de totstandkoming van de foto's in het filmpje hieronder.

Underwater Dance to Save the Ocean from Christine Beggs on Vimeo.