"FC Barcelona neemt contact op met Roberto Martinez"

"FC Barcelona neemt contact op met Roberto Martinez"

FC Barcelona heeft contact opgenomen met bondscoach Roberto Martinez, die er topkandidaat zou zijn als het tot een ontslag van huidig coach Ernesto Valverde zou komen, zo maakte de Catalaanse sportkrant Sport maandagavond bekend. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), vanmiddag gecontacteerd door Belga, wou hierop niet reageren. Na een bijzonder mager seizoenseinde, met als negatieve uitschieter de onverwachte uitschakeling in de halve finales van de Champions League tegen Liverpool, staat de positie van de 55-jarige Valverde ter discussie in de Catalaanse hoofdplaats. Met Barça behaalde hij zijn tweede landstitel op rij, maar om de hongerige achterban te stillen is er vooral nog eens een eindzege in de Champions League nodig - Barcelona wacht al sinds 2015 op de Beker met de grote oren. Dit seizoen leken ze met uitstekend voetbal ook aardig op weg - Valverde mocht zelfs zijn contract in februari nog met een jaar verlengen - totdat de droom enkele weken geleden op Anfield uiteenspatte.

Barça leek met een 3-0 thuiszege uit de heenwedstrijd zegezeker, maar ging finaal door onder meer twee treffers van Divock Origi nog met 4-0 de boot in bij Liverpool, dat zo voor het tweede seizoen op rij de finale mag spelen. Afgelopen weekend werd er in de finale van de Copa del Rey dan ook nog eens verloren van Valencia. Een nieuwe mokerslag, maar na afloop sprak voorzitter Josep Bartomeu wel zijn vertrouwen uit in de coach. Drie dagen later zou die volgens enkele Spaanse media al ontslagen zijn, bevestiging daaromtrent is er vooralsnog niet. El Mundo Deportivo, de tweede Catalaanse sportkrant, schuift naast Martinez ook Erik ten Hag, Ronald Koeman en Massimiliano Allegri naar voren.

Huiskrant Sport stelt wel duidelijk dat Martinez de topkandidaat is bij een eventueel ontslag van Valverde en dat er al contact zou geweest zijn met de Belgische bondscoach. Vooraleer een definitieve beslissing te nemen, plant de Barça-directie een gesprek met Valverde om het afgelopen seizoen te analyseren. In de bestuurskamer is er nog vertrouwen in de coach, maar de roep van de fans om een vervanger klinkt mogelijk luider.

Diario Sport weet ook dat Martinez bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) nog een contract heeft tot na het EK van 2020 en er daarin geen opstapclausule is opgenomen om de bond te verlaten bij een formeel aanbod. Eventuele onderhandelingen zouden dan ook moeilijk kunnen worden. De krant speculeert zelfs al op een mogelijke terugkeer van Thierry Henry, tot vorig jaar assistent van Martinez bij de Rode Duivels. Tussen 2007 en 2010 maakte Titi het mooie weer in Nou Camp.

bron: Belga