Fans keuren vliegtuig van Rode Duivels

Fans keuren vliegtuig van Rode Duivels

Vijfhonderd fans van de Rode Duivels hebben vanmorgen op het vliegveld van Brussels Airport in Melsbroek (Steenokkerzeel) het vliegtuig van de nationale voetbalploeg gekeurd. De Trident, zoals het toestel van Brussels Airlines gedoopt werd, maakt dinsdag de eerste van voorlopig tien vluchten naar Frankrijk. Brussels Airlines is de officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk brengt Trident de nationale voetbalploeg op de verschillende bestemmingen. De luchtdoop is gepland voor dinsdag 7 juni. Dan brengt de Airbus 320 de ploeg van bondscoach Marc Wilmots naar het strijdtoneel.

Maar de vliegende drietand, symbool van de Rode Duivels, is er ook voor de fans. "Voor de supporters zijn er negen zogenaamde fanflights naar Frankrijk", zegt Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines. "Drie vluchten per dag tijdens de wedstrijden in de eerste ronde." Die staan gepland op 13, 18 en 22 juni.

"Het toestel kan 180 fans per vlucht overvliegen. De negen vluchten zijn allemaal volgeboekt." Het waren vooral die klanten die zondag al een kijkje kwamen nemen. Ze keurden de binnen- en buitenkant van de Trident. Foto's van 33 teamleden worden afgewisseld met afbeeldingen van zes zogenaamde superfans, die uit een wedstrijd op de sociale media werden geselecteerd. Ook de in juni vorig jaar overleden supporter Stijn Umans kreeg een plaatsje.

De Trident werd op 4 april door Brussels Airlines in vloot genomen, maar werd door de aanslagen even in de wacht gezet.

bron: Belga