Fabio Jakobsen sprint naar de zege in openingsetappe BinckBank Tour

Fabio Jakobsen sprint naar de zege in openingsetappe BinckBank Tour

De Nederlander Fabio Jakobsen (Quick Step Floors) heeft deze namiddag de eerste etappe gewonnen in de veertiende etappe van de BinckBank Tour (WorldTour). Op net iets meer dan dertien kilometer voor de streep werden met de Belgen Dimitri Peyskens en Dries De Bondt, de Italiaan Manuele Boaro en de Nederlander Julius van den Berg de laatste vier overblijvers van een kopgroep van vijf door het jagende peloton gegrepen. Onze landgenoot Thomas Sprengers had even voordien voorin al moeten afhaken.

De Nederlander Jan-Willem Van Schip probeerde het nog even solo, maar een sprint was onvermijdbaar, na 177,3 kilometer tussen Heerenveen en Bolsward. Daarin haalde de 21-jarige Jakobsen het enigszins verrassend van de Duitser Marcel Kittel en de Australiër Caleb Ewan. Met Timothy Dupont (8e) en Jasper Stuyven (9e) eindigden er twee Belgen in de top tien. Jakobsen is logischerwijs ook de eerste leider, met een voorsprong van vier seconden op Kittel.

Morgen wordt de tweede etappe gereden, een individuele tijdrit over 12,7 kilometer met start en aankomst in Venray. Vanaf woensdag rijdt de BinckBank Tour over Belgische wegen.

bron: Belga