F1-wagens zijn dit jaar sneller

F1-wagens zijn dit jaar sneller

Omdat de renstallen per sessie slechts één renner aan het werk mogen zetten, kwam onze landgenoot Stoffel Vandoorne gisteren nog niet in actie. McLaren koos ervoor om eerst Fernando Alonso de gloednieuwe MCL32 te laten testen, al was dat niet meteen een succes. De voormalige wereldkampioen kon in de ochtendsessie welgeteld één rondje afleggen voor problemen met de motor hem dwongen om te stoppen.

McLaren was niet het enige topteam dat in de voormiddag weinig kon uitrichten, want ook bij concurrent Red Bull liep het niet meteen naar wens. Door een probleem met de sensoren kon Daniel Ricciardo slechts vier rondjes afleggen. In de namiddag geraakte beide problemen opgelost. Zo kon Alonso alsnog 28 rondjes malen, in de hoop dat Vandoorne vandaag meer geluk heeft. Ricciardo kreeg er zowaar nog 50 uitgeperst.

Mercedes domineert

Lachende gezichten waren er na de eerste testdag vooral bij Mercedes. Hoewel de regels tijdens het tussenseizoen grondig gewijzigd werden en zowat alle bolides een pak sneller zijn dan vorig seizoen, blijkt de Duitse renstal nog altijd de sterkste.

Mercedes reed niet alleen veruit de meeste rondjes, het liet ook de snelste chrono optekenen. Die eer was niet weggelegd voor de Finse nieuwkomer Valtteri Bottas, maar wel voor Lewis Hamilton. De vicewereldkampioen klokte in de namiddagsessie af in 1:21.765, waarmee hij één tiende van een seconde sneller deed dan Sebastian Vettel. De Duitse Ferrari-piloot was de snelste in de voormiddag, toen Bottas namens Mercedes achter het stuur plaatsnam.

De testperiode in Barcelona duurt nog tot en met donderdag. Later in maart volgt er nog een tweede testsessie van vier dagen. De eerste Grote Prijs van het seizoen vindt op 26 maart plaats in het Australische Melbourne.