Extra drukte op treinen en wegen naar kust

Extra drukte op treinen en wegen naar kust

Op de treinen naar de kust was het woensdag al van 's morgens vroeg bijzonder druk, zo heeft de NMBS bevestigd. Toch had de spoorwegmaatschappij heel wat extra treinen ingelegd. Op de E40 was het volgens het Vlaams Verkeerscentrum richting kust aanschijven na een aanrijding in Nevele. Bij de spoorwegen was het op deze werkdag erg druk in de ochtendspits, wanneer het pendel- en vakantieverkeer samenkwamen, zei Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. Of er veel mensen de trein niet op konden en op het perron geduld moesten oefenen, kon hij niet meteen preciseren aan Belga.

Maar de woordvoerder wees er wel op dat de NMBS de hele zomervakantie lang dagelijks vijf extra treinen naar Oostende en Blankenberge inlegt. Bovendien rijden er deze week dagelijks nog drie bijkomende treinen naar Blankenberge. En met het oog op de drukte werden woensdag ook drie bijkomende treinen naar Oostende ingezet. Voor Oostende betekent dit woensdag "tussen 7 en 10 uur een verdubbeling van het aantal zitplaatsen", aldus Crols.

Op de wegen naar de kust werd het vanaf 9 uur druk, zei de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Op de E40 gebeurde rond 10.30 uur een aanrijding zonder gewonden in Nevele (Oost-Vlaanderen). Daardoor was één rijvak versperd en was het al gauw een uur lang aanschuiven, aldus Peter Bruyninckx. Rond de middag begon het verkeer vlotter te verlopen.

Vrijdagavond en zaterdagmorgen wordt extra vakantieverkeer uit Duitsland en Nederland verwacht op de Vlaamse wegen. In de regio Zuid van Nederland begint dit weekend de zomervakantie.

bron: Belga