"Evidentie dat twee grootste partijen verantwoordelijkheid nemen"

"Evidentie dat twee grootste partijen verantwoordelijkheid nemen"

CD&V-kopstuk Hilde Crevits blijft erbij dat N-VA en PS moeten proberen om een federale regering op poten te zetten. "Voor ons is het een evidentie dat de twee grootste partijen hun verantwoordelijkheid nemen", zo zei Crevits vandaag in De Ochtend. Ruim 160 dagen na de verkiezingen is er nog helemaal geen zicht op een nieuwe federale regering. Koning Filip moet een nieuwe consultatieronde inlassen om een uitweg uit de impasse te zoeken.

"Ik ben absoluut niet gelukkig met waar we nu staan", zegt Vlaams viceminister-president Hilde Crevits. De CD&V-politica vindt wel dat PS en N-VA "hun verantwoordelijkheid moeten nemen". Over een eventueel paars-groen alternatief wil Crevits het niet hebben. "De twee grootste fracties moeten elkaar in de ogen kijken. Het is logisch dat PS en N-VA hun verantwoordelijkheid nemen", klinkt het. "De kiezer heeft de stemuitslag bepaald. Als je een stabiele regering wil, dan heb je de twee grootste partijen nodig".

Crevits maakt een voetbalvergelijking. "Op een bepaald moment moet je een ploeg vormen en moet je bereid zijn de uitdagingen aan te pakken". Aan uitdagingen geen gebrek en elke dag zonder een oplossing, is volgens Crevits "een verloren dag".

bron: Belga