Everton neemt Moise Kean over van Juventus

door
Belga
Leestijd 1 min.

Everton heeft Moise Kean aangetrokken. Het 19-jarige supertalent, dat vorig seizoen indruk maakte in de Serie A, komt over van Juventus en zette zijn handtekening onder een contract tot juni 2024 op Goodison Park. De spits vierde in 2016 op 16-jarige leeftijd zijn profdebuut bij Juve. Vorig seizoen speelde hij 13 competitiewedstrijden voor de Italiaanse kampioen. Daarin scoorde de aanvaller, intussen ook Italiaans international (3 caps), zes keer. In maart trof hij in zijn tweede interland raak tegen Finland. Daarmee werd hij de jongste doelpuntenmaker (19 jaar en 23 dagen) bij de Azzurri sinds 1958.

"Ik ben heel trots dat ik het Everton-shirt zal dragen. Ik zal mijn best doen voor het team", stelt Kean. "Ik was overtuigd om bij deze club te tekenen, want Everton heeft net zoals ik de blik gericht op de toekomst. Deze club is erg ambitieus. Ik zal hard werken om ons doel te bereiken."

Everton-manager Marco Silva is uiteraard tevreden met de komst van Kean. "Moise is sterk, snel en heeft veel kwaliteiten als spits. Bovendien is hij amper 19 jaar oud. Hij heeft talent en is klaar om te werken en onze kern te versterken. Hij biedt ons meer opties. Natuurlijk speelde hij voor een grote club, en nu is hij bij een andere grote club terechtgekomen."

Volgens verschillende media telde Everton 30 miljoen euro neer voor Kean, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 40 miljoen euro.

bron: Belga