Evan Rachel Wood deelt nieuwe schokkende details over relatie met "aanrander" Marilyn Manson

Evan Rachel Wood deelt nieuwe schokkende details over relatie met "aanrander" Marilyn Manson

De Amerikaanse actrice Evan Rachel Wood heeft in verschillende posts op Instagram opnieuw details gedeeld over haar turbulente relatie met de Amerikaanse rockartiest Marilyn Manson. Vorige week maandag liet ze weten dat Manson haar tijdens hun relatie jarenlang fysiek en mentaal had misbruikt. "Ik werd gebrainwasht en gemanipuleerd tot ik onderdanig was", klonk het. In nieuwe berichten heeft ze het over het racistische en antisemistische gedrag van de zanger.

Geen 'bloedjood'

"Ik werd op een denigrerende manier 'jood' genoemd en hij tekende swastika's op mijn nachttafel als hij kwaad was op mij", vertelt de actrice die van joodse afkomst is. "Mijn moeder heeft zich bekeerd tot het jodendom en dat vond hij beter, want dat was ik geen 'bloedjood'". Manson liet na de start van hun relatie ook een tattoo van een M-swastika zetten boven zijn hart. Hij heeft ook een doodskop op zijn arm staan, die volgens Wood verwijst naar het 'Totenkopf'-symbool uit de naziperiode.

De actrice heeft het verder ook nog op het racistische taalgebruik van de zanger. Zo zou hij vaak het n-woord gebruikt hebben en iedereen werd verwacht om mee te lachen. Deed je dat niet, werd je nog meer misbruikt, aldus Wood.

"Ik heb er genoeg van"

De nieuwe onthullingen komen enkele dagen nadat Wood de naam van Manson noemde als de man die haar jarenlang misbruikt had. "Ik heb er genoeg van om te leven in angst voor vergelding, laster of chantage. Ik wil onthullen wat voor gevaarlijke man hij is en de vele sectoren aan de kaak stellen die hem zijn gang lieten gaan, voor hij nog meer levens verwoest." Na haar bericht zijn verschillende mensen uit de kennissenkring van Manson met gelijkaardige verhalen naar buiten gekomen.