Eurostadion - Ghelamco wil buurtweg op Parking C opgraven

Eurostadion - Ghelamco wil buurtweg op Parking C opgraven

Projectontwikkelaar Ghelamco, die op Parking C in Grimbergen het Eurostadion wil bouwen, heeft vrijdag de oude buurtweg van Wemmel naar Grimbergen die de parking doorkruist, afgebakend met paaltjes en linten en er een graafmachine neergezet. Aangezien de buurtweg nog bestaat door de niet-afschaffing van de gemeente Grimbergen, begaan de gebruikers van Parking C een zware overtreding door op een openbare weg te parkeren, zei Ghelamco vrijdag tijdens een persbijeenkomst ter plaatse. "We zijn hier vandaag om op zoek te gaan naar de buurtweg, want ik zie hem niet. Sterker nog, hij bestaat zelfs niet meer sinds de expo van 1958. Door ernaar te graven, gaan we dus terug in de tijd", stelde Philippe Neyt, bestuurder van Ghelamco.

Hij stelt dat de beslissing van de gemeente Grimbergen in strijd is met een vonnis van de vrederechter. In dat vonnis wordt gesteld dat Grimbergen een formeel verzoek tot afschaffing moet indienen bij de bestendige deputatie voor de afschaffing van de buurtweg. Door de beslissing van de gemeenteraad in Grimbergen om de buurtweg niet af te schaffen, gaat hij volgens Ghelamco in tegen de vrederechter.

"Wat nu? We zullen ons opnieuw beraden en vragen aan de gemeente Grimbergen wat ze willen doen met de buurtweg, want dit is surrealistisch", aldus Neyt.

Gebruikers van Parking C zouden bij het parkeren namelijk op een openbare weg komen te staan en dan zouden ze een zware overtreding begaan. Dat risico wil Ghelamco naar eigen zeggen niet lopen.

bron: Belga