Europees kampioen Koen Naert zet 2019 in functie van Spelen in Tokio

Europees kampioen Koen Naert zet 2019 in functie van Spelen in Tokio

2019 wordt voor Europees kampioen marathonlopen Koen Naert een voorbereidingsjaar op de Olympische Spelen in Tokio. Dat heeft hij in Brugge gezegd in het kader van de Great Bruges Marathon waar hij de halve afstand zal lopen. Na zijn Europese titel in Berlijn heeft de Oostkampenaar een periode van rust ingebouwd, maar hij is inmiddels al terug vier weken hard aan het trainen en maakt zijn rentree tijdens de Great Bruges Marathon op 21 oktober.

"Een speciale wedstrijd want de aankomst ligt op 7 km van mijn deur. Bovendien is het leuk om in contact te komen met de mensen want ik wil een brug slaan tussen de toppers en de amateurs, en hen aanzetten tot bewegen." De ambitie blijft bescheiden. "Ik ga zeker voor winst maar de topvorm zal ik nog niet hebben." Vorig jaar liep hij een tijd van 1u05:07. "Maar dan was toen in volle aanloop naar de marathon van New York, drie weken later."

Voor de supporters wordt het een unieke mogelijkheid om Naert aan het werk te zien, want het is zijn enige wedstrijd in België dit jaar. "Ik krijg niet veel de kans om in België, of in Brugge, te lopen, maar dit past perfect in mijn schema."

Naert is volop bezig met zijn conditie op te bouwen in aanloop naar volgend jaar waarin hij zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Zijn titel heeft hem zeker wat voordeel opgeleverd. "Het belangrijkste is dat er nu een groep rond mij wordt gebouwd, terwijl dat voor mijn titel omgekeerd was. Dat is een heel verschil. Zo kan ik bijvoorbeeld zelf mijn hazen kiezen", aldus Naert. "Ik wil volgend jaar twee snelle marathons lopen om zo mijn chrono scherper te stellen en vooral om me te kwalificeren voor Tokio. De marathon van Rotterdam staat zeker op het programma." Die wordt gelopen op zondag 7 april.

bron: Belga