Europa League - "Onze Europese campagne mag voor mij nog wel iets langer duren"

Europa League - "Onze Europese campagne mag voor mij nog wel iets langer duren"

De traditionele persconferentie van AA Gent daags voor een Europese ontmoeting verliep deze keer niet in het Engels. Nederlands was de voertaal. De Buffalo's spelen hun achtste finale van de Europa League immers tegen Racing Genk. "Het geeft inderdaad een ander gevoel dan in de andere Europa League-wedstrijden", gaf Hein Vanhaezebrouck toe. "Ik ben alvast bij dat ik iemand van de UEFA in de perszaal zie zitten. Dan ben ik er tenminste zeker van ben dat we aan de vooravond van een Europa League-wedstrijd staan", grapte Vanhaezebrouck. "Het is een ongewoon gegeven. In de voetbalgeschiedenis is het heel zeldzaam dat twee Belgische teams elkaar Europees treffen. Het kon anders geweest zijn, maar het lot bepaalde nu eenmaal dat Genk onze komende tegenstander is. Het geeft het allemaal een ander gevoel, maar we gaan de match zeker serieus aanpakken. Ik zit met een aantal twijfelgevallen binnen de selectie. Renato Neto en Danijel Milicevic zijn er zeker niet bij en ook achter de namen van Moses Simon, Brecht Dejaegere en Nana Asare staan serieuze vraagtekens."

De beleving voor de partij met de Limburgers is duidelijk anders dan voor de andere Europa League-partijen."Thuis valt het allemaal wel mee", counterde Vanhaezebrouck. "Maar de terugmatch zal anders worden. Normaal gezien maak je dan de verplaatsing met het vliegtuig. Nu zal dat gebeuren met de bus. Het hotel zal ons ook niet vreemd zijn en het stadion en de omgeving waarin we volgende week gaan spelen is eveneens gekend terrein. Het voordeel is dat we altijd mooie resultaten behaalden tegen Racing Genk. Behalve in december toen Rudi Cossey net had overgenomen van Peter Maes en we ginds terecht verloren."

Net als AA Gent kende ook Racing Genk in de Jupiler Pro League een (zeer) matig seizoen. "Genk verdient in play-off I te zitten maar wel niet ten koste van mijn team", lachte Vanhaezebrouck. "Beide teams zullen de wedstrijd van zondag donderdag al wel in hun achterhoofd hebben. Maar ik verwacht toch de volledige inzet van mijn spelers. Een minder resultaat thuis wil niet zeggen dat we al uitgeschakeld zijn, maar in eigen huis moeten we vol gaan voor een goede uitslag. Onze Europese campagne mag voor mij best nog wat langer duren."

bron: Belga