Europa League - Bröndby kan Racing Genk niets in de weg leggen richting groepsfase Europa League

Europa League - Bröndby kan Racing Genk niets in de weg leggen richting groepsfase Europa League

Racing Genk heeft zich donderdagavond voor de vierde keer in de clubgeschiedenis geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Genkenaars van coach Philippe Clement kwamen in de terugwedstrijd van de play-offronde op bezoek bij de Deense vicekampioen en Bekerwinnaar Bröndby niet meer in de problemen en net als in de heenwedstrijd (5-2) werd er in de terugwedstrijd vlot gescoord, wat de kwartfinalisten van het seizoen 2016-2017 een 2-4 zege opleverde in Denemarken.

Racing Genk is de voorbije maand in topvorm aan het nieuwe seizoen begonnen. De Limburgers rolden in de Europa League het Luxemburgse Fola Esch en het Poolse Lech Poznan op en openden ook de Jupiler Pro League uitstekend met 13 op 15 en een gedeelde koppositie na vijf wedstrijden. In Bröndby gingen ze op dat elan door en na een halfuur stond het al 0-2 na treffers van Ruslan Malinovskiy en Dieumerci Ndongala. Via Kamil Wilczek en aanvoerder Johan Larsson kwam de thuisploeg nog langszij, Sebastien Dewaest en Ally Samatta zorgden toch nog voor een verdiende 2-4 zege. In de heenwedstrijd stond Samagoal al drie keer aan het kanon.

Genk is de derde Belgische ploeg in de groepsfase van de Europa League, waarvoor de loting vrijdag gehouden wordt. Anderlecht was rechtstreeks geplaatst, Standard komt uit de derde voorronde van de Champions League waarin het uitgeschakeld werd door Ajax.

bron: Belga