Europa League - AA Gent blijft op schema voor poulefase

Europa League - AA Gent blijft op schema voor poulefase

AA Gent heeft zich donderdagavond vlot geplaatst voor de play-offronde van de Europa League. De Buffalo's zetten Jagiellonia Bialystok in de terugwedstrijd in de Ghelamco Arena met 3-1 opzij. De heenmatch in Polen was ook al op een Gentse overwinning (0-1) uitgedraaid. Yves Vanderhaeghe voerde in vergelijking met het competitieduel tegen Waasland-Beveren afgelopen weekend drie wijzigingen door. Dejaegere, Yaremchuk en Limbombe moesten plaatsruimen voor Odjidja, Andrijasevic en Dompé. Sensatie Jonathan David bleef ondanks vier doelpunten in amper 56 minuten op de bank.

De Poolse vicekampioen bracht AA Gent enkel in de openingsfase in verlegenheid, maar na tien minuten herstelde de thuisploeg onder impuls van draaischijf Odjidja het evenwicht. Op het kwartier kwamen de Buffalo's zelfs op voorsprong. Taiwo Awoniyi (14.) knikte het leer onhoudbaar binnen. In het verdere verloop van de eerste helft ontfermde Jagiellonia Bialystok zich over de bal, zonder echt doelgevaar te creëren. AA Gent trok met de kleinste voorsprong de rust in. Na de pauze gaven de Buffalo's die kleine marge zelf uit handen. De match was helemaal onder controle tot Verstraete het leer zomaar inleverde. Martin Pospisil (59.) nam het geschenk in dank aan: 1-1. De Ghelamco Arena slaakte nadien een zucht van verlichting toen Kalinic een vlam van Bezjak uit zijn doel ranselde. Aiwoniyi, Verstraete en Limbombe verzuimden eerst nog de Gentse mogelijkheden af te werken. Invallers Yaremchuck (85.) en David (90.) namen in de slotfase alle twijfels weg.

In de play-offronde nemen de Buffalo's het op tegen Bordeaux. Dat wordt een blij weerzien met Samuel Kalu, die vorige week AA Gent inruilde voor de Zuid-Franse topclub. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League. De heenwedstrijd vindt op 23 augustus plaats in de Ghelamco Arena, de return staat op 30 augustus gepland.

bron: Belga