Etsy verbiedt het kopen en verkopen van toverspreuken en toverdrankjes

Etsy verbiedt het kopen en verkopen van toverspreuken en toverdrankjes

Etsy, de online marktplaats voor het kopen en verkopen van alle handgemaakte dingen, is ook de thuisbasis van een hechte gemeenschap van heksen. Die heksen zijn woedend dat Etsy een verbod heeft uitgebracht op het verkopen van metafysische diensten als spreuken en vloeken.

Eerder wisten de heksen te ontsnappen aan een verbod door de spreuken en vloeken niet aan te bieden als gegarandeerd werkend. Zo mocht je bijvoorbeeld een spreuk aanbieden voor betere seks als je niet garandeerde dat het zou werken door bijvoorbeeld foto's van de betovering toe te voegen aan de verkoop. Maar die mazen in de wet heeft Etsy nu weggewerkt.

"Elke metafysische dienst die belooft of suggereert dat ze een fysieke verandering (bv. gewichtsverlies) of een andere uitkomst (bv. liefde of wraak) zal bewerkstelligen, is niet toegestaand zelfs als er een tastbaar product is," leest het nieuwe beleid van de website.

Nu heeft een kleine groep van de gemeenschap heksen een petitie gestart om het verbod tegen te gaan omdat ze er een verbod tegen kooplieden in zien.

Volgens Etsy is het beleid echter niet veranderd maar alleen maar verduidelijkt.

Hoewel het grote publiek lacht met de zaak, is er een kleine gemeenschap in de Verenigde Staten van mensen die geloven in pagan en wicca en zich identificeren als heksen. Deze groep groeit nog steeds en vond met Etsy een manier om haar waren te kopen en te verkopen aan elkaar en het publiek.

"Dit is disciminatie van pagan en wicca religies," verklaart een van de heksen. "Veel winkels moesten al gesloten worden door het nieuwe verbod."

Etsy is niet de enige markt die de metafysische goederen en diensten verbiedt. Eerder kochten en verkochten de heksen hun spreuken, drankjes en andere producten op eBay, maar daar kwam in 2012 een einde aan.