Er bestaat nu ook een app voor prostitutie

Er bestaat nu ook een app voor prostitutie

De nieuwe app Peppr is beschikbaar in Duitsland.  Het is vergelijkbaar met een datingsite zoals Tinder, maar het is bedoeld om cliënten te koppelen aan prostituees.  In Duitsland is  prostitutie al sinds 2002 gelegaliseerd.

 

Potentiële klanten kunnen zich eenvoudig registreren via de nieuwe app. Nadat ze bevestigd hebben dat ze minstens 18 jaar oud zijn, kunnen ze een geslacht naar keuze selecteren en een aantal andere zoektermen ingeven. Daarna krijgen ze een lijst met profielen van mannen of vrouwen die seks aanbieden tegen een vergoeding. U kan ook uw gewenste prostituee reserveren, maar dan betaalt u tussen de 5 en 10 euro extra. Klanten kunnen bladeren door het aanbod van prostituees en hun zoektermen verfijnen op basis van de diensten die ze willen, evenals het soort lichaam dat ze verlangen.

In een interview met de Duitse nieuwssite Local vertelde mede-oprichter Pia Poppenreiter hoe ze op het idee kwam. "Ik liep 's nachts door de rosse buurt en het was koud en ik zag dat arme meisje op straat. Toen dacht ik bij mezelf waarom er geen app bestond, want het is niet efficiënt om buiten in de kou te wachten op een klant." Poppenreiter verwacht dat de app het imago van prostituees zal oppoetsen en de job minder armoedig zal doen lijken.

Poppenreiter wil via de app ook achterhalen welke meisjes vrijwillig in de postitutie zitten en welke er verplicht worden. Maar dat is lastig te achterhalen. Het officiële aantal slachtoffers van mensenhandel in Europa is ongeveer 23.600. Dat blijkt uit cijfers van de EU uit 2013. Omdat vrouwenhandel zo moeilijk te traceren is, schat de Europese Commissie dat het officiële aantal nog veel hoger ligt en kan oplopen tot in de honderdduizenden.