Equigala - "Hoop in 2019 te bevestigen", stelt Atleet van het Jaar Niels Bruynseels

Equigala - "Hoop in 2019 te bevestigen", stelt Atleet van het Jaar Niels Bruynseels

Niels Bruynseels kroonde zich dinsdag in evenementenzaal Docks Dome in Brussel op het eerste Equigala tot Atleet van het Jaar. "Dit is ongelooflijk als je de concurrenten ziet waartegen ik moest opboksen", reageerde de ruiter. Bruynseels kende in 2018 een boerenjaar. De ruiter uit Bonheiden schreef afgelopen jaar de Grand Prix van 's-Hertogenbosch, Knokke en Waregem op zijn naam. Met het Belgische team won hij ook de finale van Longines FEI Nations Cup in Barcelona. Daarvoor kreeg hij dinsdag nog de trofee van Team van het Jaar.

"Het is een hele eer deze prijs te ontvangen", vertelde Bruynseels. "België is een klein land, maar heeft ongelooflijk veel talent in de paardensport. Het is dus niet niks dat ik de trofee win. Ik wil na mijn afgelopen sterke jaar ook het belang van mijn team onderstrepen. De mensen rond mij zorgen ervoor dat ik over de beste paarden kan beschikken en sterke prestaties kan neerzetten."

"In 2019 hoop ik al het goede van de voorbije maanden te bevestigen", vervolgde de laureaat. "Ik wil een sterk EK rijden en ga mij al proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020. Dat moet het doel zijn."

bron: Belga