Enkelband voor choreograaf verdacht van zedenfeiten

Enkelband voor choreograaf verdacht van zedenfeiten

Choreograaf B.V.O. (37), één van de bedenkers van de Ketnet-reeks #LikeMe die verdacht wordt van zedenfeiten, mag de rest van zijn voorhechtenis thuis uitzitten met een enkelband. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag beslist. Het parket van Antwerpen opende vorige zomer een opsporingsonderzoek, nadat er een klacht tegen B.V.O. was ingediend. In de loop van het onderzoek kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. Het ging in totaal om drie minderjarigen en één meerderjarige. De feiten zouden van voor 2014 dateren.

De choreograaf werd begin april opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht. Na zijn aanhouding diende nog een meerderjarige klacht in, wat de teller nu op vijf vermeende slachtoffers brengt. B.V.O. ontkent alle aantijgingen met klem.

De raadkamer had hem twee weken geleden al onder elektronisch toezicht willen plaatsen, maar het parket ging in beroep. De KI heeft vrijdag de beslissing van de raadkamer bevestigd, waardoor de man zijn voorhechtenis dus thuis mag uitzitten met een enkelband.

bron: Belga