Engelse voetbalcompetitie spitst zich toe op zwaarlijvige spelers

Engelse voetbalcompetitie spitst zich toe op zwaarlijvige spelers

Volgens een schatting van de University van Birmingham lijdt één volwassene op vijf aan obesitas in het Verenigd Koninkrijk. Een ruim aanbod aan dieetprogramma's probeert daar verandering in te brengen, maar enkele mannen uit de buurt van Birmingham vinden dat die diëten zich te vaak toe spitsen op vrouwen. Daarom besloten ze ManvFat Football op poten te zetten.

ManvFat Football is een minivoetbalcompetitie die veertien weken duurt. De enige voorwaarde voor de deelnemers is dat hun BMI hoger dan 30 is. De competitie wordt niet enkel gewonnen door het meeste punten te verdienen, maar ook door zoveel mogelijk af te vallen.

BBC Radio 5 live sprak met deelnemers Andy Allsop. "Bij de meeste dieetprogramma's betaal je het lidgeld, laat je je wegen en praat je over hoe je het volgende week beter gaat aanpakken. Bij deze competitie word je ook gewogen maar je moet er niet over spreken. Je speelt gewoon een potje voetbal", getuigt de voormalige semiprof, die ondanks zijn overgewicht de sport nog niet verleerd heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=RvLmxFRIFF4