Elijah Wood stelt kindermisbruik in Hollywood aan de kaak

Elijah Wood stelt kindermisbruik in Hollywood aan de kaak

Er wordt al jaren beweerd dat jonge acteurs het slachtoffer worden van misbruik in Hollywood en Elijah Wood bevestigt dat nu. De 35-jarige Frodo-acteur kwam zelf op 8-jarige leeftijd in de filmindustrie terecht. “De enige reden dat ik gespaard bleef, is omdat mijn moeder mij beschermde”, klinkt het in het interview.

Wood gelooft dat er nog veel pedofielen actief zijn in het circuit. “Als je onschuldig bent en niet veel van de wereld kent, maar toch succesvol wil zijn, ben je een makkelijke prooi voor mensen met slechte bedoelingen. De slachtoffers hebben niet zo'n luide stem als mensen met macht, dus ze durven er niet voor uitkomen.”

De acteur vergelijkt de huidige situatie met het Jimmy Savile-schandaal. Savile was een Britse presentator die vijftig jaar lang ongestoord zijn gang kon gaan bij jongeren die niet voor zichzelf durfden opkomen. Omdat hij beschermd werd door heel wat hooggeplaatste figuren in de industrie, werd ondanks roddels pas na zijn dood bevestigd dat de man een pedofiel was.

“Hetzelfde gebeurt in Hollywood”, meent Wood. “Er zijn heel wat roofzuchtige slangen in de industrie.”

Foto AFP / R. Kim