EK volley (v) - Yellow Tigers blijven foutloos op EK

EK volley (v) - Yellow Tigers blijven foutloos op EK

De Belgische volleyvrouwen (FIVB 19) hebben zaterdag op het EK in Polen ook hun tweede wedstrijd in groep B gewonnen. Na de vlotte 3-0 zege van vrijdag tegen Oekraïne (FIVB 52), werd een dag later ook Slovenië (FIVB 39) in Lodz met dezelfde cijfers verslagen. De setstanden waren deze keer 25-13, 25-21 en 25-20 en zo zijn de Tigers goed op weg naar een plaats bij de laatste zestien. De volgende opdracht voor België is de wedstrijd van maandag tegen het sterke Italië (FIVB 8). Daarna volgen nog groepsduels tegen Portugal (FIVB 52) en Polen (FIVB 26). De eerste vier van elke poule stoten door naar de achtste finales.

De Belgische volleyvrouwen van bondscoach Gert Vande Broek haalden in 2013 Europees brons. In 2015 werden ze in eigen land zesde. Tijdens het laatste EK, in 2017 in Georgië en Azerbeidzjan, eindigden de Tigers ontgoochelend laatste in hun poule. Servië versloeg toen in de finale Nederland.

Eerder deze maand trad België aan op het olympisch kwalificatietoernooi in het Italiaanse Catania. Na nederlagen tegen Nederland en Italië en winst tegen Kenia grepen ze naast een ticket voor Tokio 2020. In januari krijgen de troepen van Vande Broek een nieuwe olympische kans in een Europees kwalificatietoernooi.

bron: Belga