EK atletiek - Kevin Borlée voelt zich goed na "race tegen de tijd"

EK atletiek - Kevin Borlée voelt zich goed na "race tegen de tijd"

Kevin Borlée plaatste zich begin juli op het BK met een chrono van 45.52 voor het EK. Maar door een hamstringblessure werd zijn voorbereiding grondig verstoord. "Het was een race tegen de tijd om hier te geraken, we hebben er keihard voor gewerkt", zei hij zondag, twee dagen voor de reeksen van de 400m. "Nooit eerder kwam ik met zo weinig wedstrijden in de benen naar een groot kampioenschap. Met mijn seizoensbeste kan ik hier niet veel verrichten, maar ik weet dat ik veel sneller kan", stelde de 30-jarige Borlée.

"Ik voel me goed en ben tamelijk tevreden over mijn laatste wedstrijden. Het gevoel daarin was goed, al kan ik geen referentietijd voorleggen", vervolgde de nummer vier van het EK in Amsterdam van twee jaar geleden.

Voor het eerst verschijnen de broers Dylan, Kevin en Jonathan alle drie aan de start van de individuele 400m op een groot kampioenschap. "Dat is al een succes op zich, gezien het blessureleed. Dylan was in het verleden telkens dichtbij de limieten voor de grote kampioenschappen, nu is het hem gelukt", besloot Kevin Borlée, die in 2010 in Barcelona de Europese titel pakte.

bron: Belga