EK atletiek indoor - Thomas Van der Plaetsen sluit zevenkamp af op zesde plaats: "Dit was mijn weekend niet"

EK atletiek indoor - Thomas Van der Plaetsen sluit zevenkamp af op zesde plaats: "Dit was mijn weekend niet"

Thomas Van der Plaetsen is zondagavond met 5.989 punten op de zesde plaats geëindigd in de zevenkamp op het EK indooratletiek in het Schotse Glasgow. In de afsluitende 1.000 meter eindigde de 28-jarige Oost-Vlaming in 2:48.30 op de zevende plaats, nadat hij in de slotronde nog ver teruggevallen was. Dat leverde slechts 783 punten op, waardoor de Duitser Andreas Bechmann hem met 6.001 punten nog de vijfde plaats kon afsnoepen. Het goud was met 6.218 punten voor de Spanjaard Jorge Urena, de Brit Tim Duckworth moest met 6.156 punten vrede nemen met zilver. Neutrale atleet Ilya Shkurenyov mocht met 6.145 punten als derde mee het podium op.

Met een zesde plaats bleef Van der Plaetsen onder de verwachtingen in Glasgow. "Dit was mijn weekend niet, maar ik heb geknokt voor elk punt", vertelde onze landgenoot na afloop.

"Ik had het van in het begin, met die bizarre 60 meter, moeilijk. Het hoog- en verspringen waren vervolgens in orde. Op de tweede dag voelde ik me fysiek echter niet goed. Ik ben dan ook teleurgesteld dat ik finaal die vijfde plaats nog verlies. Zelfs in de 1.000 meter had ik het geluk niet aan mijn zijde. Ik start goed, maar dan is er een contact en val ik bijna. Ik herstel me daar goed van, maar vervolgens word ik nog drie keer aangeraakt en dat kost me enkele seconden. Dat is frustrerend, ik wou in schoonheid afsluiten. Nu verleg ik de focus naar het outdoorseizoen."

bron: Belga