EK 2016 - "Wordt zeker niet makkelijk tegen Hongarije"

EK 2016 - "Wordt zeker niet makkelijk tegen Hongarije"

Eden Hazard - de Man van de Match uit het duel tussen Zweden en de Rode Duivels - besefte dat de Belgen het woensdagavond in Nice niet makkelijk hebben gehad. De Duivels haalden het in hun derde en laatste groepswedstrijd wel met 0-1, maar dat kostte veel moeite. Uiteindelijk was het wachten tot minuut 84, toen Radja Nainggolan zijn ploeg bevrijdde met een afgeweken schot. "Het was een heel moeilijke match, met veel duels op het middenveld. We speelden een degelijke eerste helft, daarna ging het iets minder. Radja bevrijdt ons, we hebben gedaan wat we moesten doen".

Dankzij hun zege eindigen de Belgen als tweede in hun groep en mogen ze naar de achtste finales, waar zondag (21u in Toulouse) Hongarije wacht. "We hebben een beetje naar de slotfase van hun wedstrijd tegen Portugal (3-3) gekeken, het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd. Ze geven zich altijd 200% en hebben enkele goede spelers. Dit EK bewijst dat er geen kleine ploegen zijn, wij bekijken alles wedstrijd per wedstrijd."

Hazard had het ook even over Zlatan Ibrahimovic, die zijn allerlaatste wedstrijd als Zweeds international speelde. "Zlatan is een grote meneer en heeft veel goeds gedaan voor het Zweeds voetbal. Hij had zijn interlandcarrière nog wat willen rekken, maar wij wilden ons echt kwalificeren. Hij blijft een kampioen en ik ben er van overtuigd dat hij op clubniveau nog mooie dingen zal laten zien."

bron: Belga