EK 2016 - Tevreden Antonio Conte: "Voetjes op de grond houden"

EK 2016 - Tevreden Antonio Conte: "Voetjes op de grond houden"

Een tactisch uitstekend Italië heeft een perfecte start genomen op EURO2016. De Squadra Azzurri smeerde maandagavond in Lyon de Rode Duivels een 0-2 nederlaag aan en pakte meteen drie gouden punten in groep E. "Ik ben bijzonder blij met deze prestatie. Mijn spelers hebben België pijn gedaan", oordeelde de Italiaanse bondscoach Antonio Conte na het duel tussen de Squadra en de Rode Duivels in het Stade de Lyon. Conte was vol lof over zijn selectie. "Ik heb eerder al gezegd dat deze selectie een groep mannen is, die uit heel goede spelers bestaat. Er zit een zekere chemie in deze groep, ik ben heel blij voor hen. Dat heel de groep, ook de bankzitters zo meevierde, zegt voldoende", klonk het.

De Italiaanse bondscoach richtte de blik ondanks de knappe zege echter vrijwel meteen naar de tweede groepswedstrijd van de Squadra, vrijdag tegen Zweden. "Vandaag mogen we tevreden zijn, morgen ook nog een beeje, maar dan moeten we Zweden voorbereiden. Twee jaar geleden wonnen we op het WK onze eerste wedstrijd tegen Engeland, maar daarna werden we uitgeschakeld in de groepsfase. Dat mogen we niet vergeten", waarschuwde de toekomstige T1 van Chelsea. "We moeten de voetjes op de grond houden."

"Ons doel blijft om zo ver mogelijk te geraken. Vandaag zal de honger van mijn spelers en mezelf niet gestild zijn. Met een overwinning doen we een goede zaak met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde, maar mijn spelers weten dat ze moeten blijven werken. We willen de supporters en de natie fier maken", aldus een emotionele Conte. "Mijn spelers hebben getoond dat ze van de nationale ploeg houden en met die eenheid kunnen we mooie dingen laten zien."

.

bron: Belga