EK 2016 - Gevechten in Nice tussen Poolse en Noord-Ierse supporters

In Nice kwam het zaterdagavond tot geweld waarbij Noord-Ierse en Poolse supporters betrokken waren, zo meldt de Franse krant Nice Matin op haar website. Eerder op de dag vielen in Marseille 19 gewonden bij vechtpartijen tussen Engelse en Russische supporters. Na de wedstrijd tussen Rusland en Engeland verzamelden Noord-Ierse en Poolse fans zaterdagavond in het centrum van Nice, waar hun teams het zondag om 18.00 uur tegen elkaar zullen opnemen. Daar werden ze uitgedaagd door een twintigtal inwoners van Nice die het Franse volkslied zongen, aldus Nice Matin.

Een fles die in de menigte gegooid werd gaf rond 23.00 uur aanleiding tot een vechtpartij. Er werd met tientallen flessen gegooid, waardoor ook een raam beschadigd raakte.

De gevechten, waarbij zeven gewonden vielen, werden na de interventie van de ordetroepen snel beëindigd. Er worden politieoperaties uitgevoerd om de onruststokers in Nice te vatten.

Eerder zaterdag gaf de wedstrijd tussen Engeland en Rusland, die eindigde op 1-1, aanleiding tot supportersgeweld waarbij 19 gewonden vielen. Een Engelsman moest opgenomen in het ziekenhuis en vecht voor zijn leven.

bron: Belga