EK 2016 - Achtentwintig Belgische supporters opgepakt tijdens EK

EK 2016 - Achtentwintig Belgische supporters opgepakt tijdens EK

Tijdens het EK voetbal in Frankrijk zijn 28 Belgische supporters opgepakt. Dat schrijven de kranten van Sudpresse op basis van het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een vraag van Kamerlid Katja Gabriëls (Open Vld). "Vanaf het begin van de het Europees kampioenschap op 30 juni, werden 28 Belgische burgers opgepakt in Frankrijk. Zesentwintig van hen werden opgepakt in steden waar de Belgen niet speelden, en waar onze politieagenten dus niet aanwezig waren", aldus de minister.

Vier arrestaties hadden te maken met geweld tegen een politieagent in Rijsel (één Belg werd veroordeel), elf arrestaties in Lens hadden te maken met het bezit van pyrotechnische middelen, en verschillende Belgen werden opgepakt voor drugsbezit en openbare dronkenschap in Nice en Lens. Tot slot werden vier Belgen opgepakt aan het Stade de France voor de verkoop van valse tickets, een vijfde persoon werd aan het stadion opgepakt voor drugsbezit.

Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.

bron: Belga