Eersteklassers maandag en dinsdag aan de bak op 'kerstspeeldag'

Eersteklassers maandag en dinsdag aan de bak op 'kerstspeeldag'

De voetballers uit de Jupiler Pro League krijgen zoals bekend geen rust tijdens de kerstdagen en werken maandag en dinsdag de 21e speeldag af. Op maandag is het duel tussen Charleroi en Anderlecht de meest in het oog springende partij, dinsdag wordt het vooral uitkijken naar de confrontatie tussen Racing Genk en AA Gent. Maandag staan er in totaal zes partijen op de kalender. Om 14u30 ontvangt KV Oostende Eupen, krijgt Zulte Waregem KV Mechelen over de vloer, is de derby van het Waasland tussen Lokeren en Waasland-Beveren en de wedstrijd tussen Westerlo en KV Kortrijk. Vooral van de partij tussen Essevee en Malinwa wordt er het een en ander verwacht. De jongens van Francky Dury doen het al een heel seizoen uitstekend, moesten wel hun leidersplaats aan Club Brugge afstaan, maar blijven wel steeds goed voetbal op de mat brengen. De Mechelaars van hun kant pakten twaalf op twaalf en wipten daardoor naar de vijfde plaats in de stand.

Later op de avond (18u) kijken Charleroi en Anderlecht mekaar in de ogen in het Stade du Pays. In de achtste finales van de Croky Cup sneuvelden de Brusselaars nog na strafschoppen tegen de Zebra's, donderdag kreeg Paars-Wit wel een flinke boost dankzij de zege bij AA Gent. Nog maandag (20u30) is leider Club gastheer voor het krasselende Moeskroen. Blauw-Zwart vond de voorbije speeldagen met de ogen dicht de weg naar de netten, verwacht wordt dan ook dat de West-Vlamingen geen kind zullen hebben aan de Henegouwers.

Dinsdag ontvangt Genk om 18u Gent. Beide teams staan momenteel niet in de top zes (Gent is zevende, Genk pas negende) en mogen zich in de strijd om Play-Off I geen nieuwe misstappen veroorloven. Later dinsdag (20u30) sluiten STVV en Standard de 21e speeldag af met hun duel op Stayen. Ook de Rouches, nummer acht in het klassement, kunnen nieuw puntenverlies missen als kiespijn.

bron: Belga