Eerste plaats op FIFA-ranking blijft in handen van België, Brazilië stijgt naar 2

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels houden op de nieuw verschenen ranking van Wereldvoetbalbond FIFA hun eerste stek in handen. Brazilië, eerder deze maand eindwinnaar van de Copa America, wipt over wereldkampioen Frankrijk naar de tweede plaats. De Belgen tellen 1.746 punten, en doen zo beter dan Brazilië (1.726 ptn) en Frankrijk (1.718 ptn). Engeland blijft status quo op plaats vier, voor Uruguay dat drie plekken winst maakt. Portugal en Kroatië gaan er nadien elk een achteruit, terwijl Colombia vijf plaatsen vooruitgaat naar nummer acht. Spanje (-2) en Argentinië (+1) maken de top tien vol.

De Belgen kwamen sinds het verschijnen van de vorige ranking, op 14 juni, net als de meeste Europese landen niet meer in actie. Vooral teams die recent sterk presteerden op de Copa America en Africa Cup boeken winst. Zo gaat Afrikaans kampioen Algerije 28 plaatsen vooruit tot stek veertig.

België voert de stand aan sinds september 2018 en bekleedde de eerste plaats al eens eerder van november 2015 tot en met maart 2016. De volgende EK-kwalificatieduels spelen de Duivels in september in San Marino (06/09) en Schotland (09/09).

bron: Belga