Eerste blik op de smartwatch van Google

Eerste blik op de smartwatch van Google

Google is eindelijk klaar om zich op de markt van smartwatches -horloge die ook computer zijn, te storten. Gisteren onthulden zij hun draagbare versie van het Android Operating System, Android Wear.

In tegenstelling tot de meeste smartwatches die we al zagen, is Android Wear niet enkel geschikt voor vierkante displays. Android Wear is ook in staat om met een rond display te werken, waardoor je een smartwatch krijgt die op een klassiek horloge lijkt.

In de visie van Google focust een smartwatch zich op één taak en geeft die daarvoor twee dingen weer. Belangrijke informatie vind je onderaan aan je scherm, terwijl de bovenkant dan een contextueel beeld geeft. In sommige gevallen zal de bovenkant ook informatie tonen. Een voorbeeld hiervan is Google Maps. De kaart zal bovenaan staan en het horloge geeft je onderaan de routebeschrijving.

Google toonde Android Wear enkel op conceptapparaten maar Motorola en LG hebben al horloges uitgewerkt die dat zullen gebruiken. Android Wear lijkt alvast een nieuwe standaard te zetten voor wat smartwatches moeten zijn, een simpele extensie van je smartphone die je op je arm kan dragen.

Concepthorloges van Google met Android Wear

G Watch van LG

Moto 360 van Motorola

Moto 360 van Motorola