Eerste Belgische Apple Store opent de deuren

Eerste Belgische Apple Store opent de deuren

Apple blijft ongelooflijk hot. Het bedrijf moet maar een winkel openen, of de hele mediawereld staat voor de deur te springen, ook wijzelf.

Dat het merk achter de iPhone een trouwe schare fans heeft, wordt nogmaals bevestigd. Tussen de schare journalisten die gisteren de nieuwe Applewinkel bezochten, stond een Chinese student (linksonder) die enkele dagen voor de opening al voor de winkel kampeerde om als eerste binnen te zijn. Pas toen hij zich ervan vergewist had dat de journalisten zijn plaats niet zouden inpikken, was hij enigszins gerustgesteld. De aanwezige journalisten lustten wel pap van het verhaal.

De winkel in de Guldenvlieslaan opent zaterdag de deuren en zal de Apple Watch (rechtsonder) verkopen. Het is tegelijk de langverwachte lancering van het slimme horloge in België.

De Brusselse vestiging is de eerste Applewinkel in eigen beheer in België, en daarvoor werden kosten noch moeite gespaard. In het majestueus pand niet ver van de Louizalaan werken maar liefst 100 werknemers, die alles samen zo'n tien talen vlot beheersen, waaronder Arabisch en Chinees.

Achterin is er een gigantisch scherm dat gebruikt zal worden voor evenementen. Centraal groeien er zelfs enkele bomen waaronder het personeel enthousiast uitleg geeft over de producten, over iets anders mogen ze niet spreken. Strikte consignes.