Een weekend onder vrienden

Een weekend onder vrienden

  • Mallorca 

AFP PHOTO/ JAIME REINA

De Balearen zijn de perfecte bestemming voor wandelaars en feestvarkens. Die twee activiteiten gaan trouwens heel goed samen. Mallorca, het grootste eiland van de groep, moet niet onderdoen voor het naburige Ibiza. La Lonja, een wijk met een bruisend nachtleven, heeft alles in huis om je muzikale honger te stillen. Van salsa over pop tot house. En er gaat niks boven je kater verwerken op het strand of met een wandeling langs de rotsachtige kust van het eiland.

Wat te doen: muziek, feesten, strand, wandelen

Ernaartoe: 1u45 met het vliegtuig

 

  • Amsterdam

EPA

De charmes van Amsterdam zijn welbekend in onze contreien. Ga er niet op zoek naar rust, want een uitstapje in het centrum – en heus niet alleen in de rosse buurt – eindigt gegarandeerd in de vroege uurtjes. Begin je avond bijvoorbeeld in het rustige Suzy Wong, een cocktailbar in de typische Moulin Rouge-stijl. Daarna ben je klaar om te gaan clubben! Er zijn er tientallen. Zoals de Melkweg, een oude melkfabriek met een elegant decor. Doe je het liever wat kalmer aan? Kies dan voor een goeie babbel in een van de vele coffeeshops. Maak 's anderendaags zeker een wandeling langs de kanalen, de sfeer is er meer dan de moeite waard!

Wat te doen: muziek, feesten, sight-seein

Ernaartoe: 3u met de trein

 

  • Deauville

AFP PHOTO MYCHELE DANIAU

Zin om te relaxen? Op twee uur treinen van Parijs kom je terecht in de Pays d'Auge, een groene oase aan zee. Je kan er een charmant Normandisch huisje huren voor het weekend. Strand, tuin, barbecue… De ideale plek voor een stevige babbel met een pint en een gegrilde steak. Trek 's avonds je chicste outfit aan, want de stad is uitgegroeid tot een soort van 21ste arrondissement van Parijs. In discotheek Les Planches geraak je bijvoorbeeld niet zomaar binnen. Vooraf kan je je opwarmen in het luxueuze casino.

Wat te doen: muziek, barbecue, sightseeing

Ernaartoe: 5u met de trein

 

  • Embrun

AFP PHOTO / PATRICE COPPEE

Zin om je eens helemaal uit te leven? Embrun is daarvoor de ideale plek. In de winter kan je er naar hartenlust skiën en snowboarden, in de zomer is het al kajak, rafting, parapente en mountainbiking wat de klok slaat. Voor iedereen die houdt van intense sensaties in open lucht. Het nachtleven draait er wel op een laag pitje. Maar who cares, na zo'n dag boordevol actie! Geniet gewoon van een lekker etentje met je vrienden.

Wat te doen: sport, eten

Ernaartoe: 10u met de trein, 10u met de auto