Een orgasme per dag zorgt voor minder kans op prostaatkanker

Een orgasme per dag zorgt voor minder kans op prostaatkanker

De onderzoekers volgden 32.000 gezonde mannen voor maar liefst 18 jaar lang, 3.839 van hen kregen prostaatkanker. Tijdens de studie werd gepolst naar de frequentie van hun orgasmes tussen hun twintig en vijftig jaar. Daarmee is het onderzoek ook het grootste dat ooit uitgevoerd werd over dit onderwerp.

Wat blijkt? Mannen die per dag één orgasme hebben, zien de kans op de dodelijke ziekte met 25% afnemen. Met gemiddeld 21 climaxen per maand, verklein je het risico op prostaatkanker al met 22%. Bovendien werd dit verminderde risico vastgesteld bij alle leeftijdscategorieën.

Oorzaak

De wetenschappers van Harvard kunnen niet meteen met een verklaring op de proppen komen voor het positieve effect. Ze vermoeden dat een ejaculatie bepaalde chemicaliën - die de kanker veroorzaken - wegspoelt. Een andere theorie is dat een orgasme de vernieuwing van cellen stimuleert, waardoor vermeden wordt dat cellen zich ophopen en kanker veroorzaken. De onderzoekers besluiten dat meer onderzoek nodig is om hier uitsluitsel over te geven, maar ze noemen de resultatel wel "zeer bemoedigend".

Minder vaak ziek

Nog meer goed nieuws voor de mannen: veel seks zou niet alleen gelijk staan aan minder risico op prostaatkanker, maar zorgt ook voor een beter immuunsysteem. Hij slaapt er beter van, wordt minder vaak ziek én het kan zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten.