Een op vier doet het met een collega

Een op vier doet het met een collega

Van de 500 ondervraagden heeft of had 15% een relatie met iemand van het werk. 12% had al eens toegegeven aan een stomende vrijpartij, terwijl een kleinere 8% het bij flirten heeft gehouden. Mirjam Wiersma, flirtcoach en auteur van twee boeken over zakelijk flirten, is niet verrast door deze cijfers. «Als mensen intensief samenwerken bloeit er wel eens wat meer op. Niet heel verwonderlijk dat iemand een keertje romantisch communiceert met een zakelijk contact.»

Zakelijk flirten

Nog volgens Wiersma is er op zich niets mis met flirten op de werkvloer, zolang het maar blijft bij zakelijk flirten. «Zakelijk flirten kan je helpen op het moment dat je als professional succesvol wilt zijn. Je kunt het zien als charmeren en dat maakt samenwerken gemakkelijker. Romantisch flirten heeft een ander doel, een die je op de werkvloer beter kan laten.»

Slaat cupido toch toe op de werkvloer? Dan raadt teamcoach Thimo Kooiman van gezondewerkrelatie.nl aan om open te zijn over de relatie. «Liefdesrelaties op het werk kunnen achterdocht en irritatie veroorzaken als de verhoudingen niet transparant zijn.