Een op de drie werknemers fantaseert weleens over een collega

Een op de drie werknemers fantaseert weleens over een collega

Collega's blijken bij vooral mannen (35%) nog weleens de hoofdrol te spelen in een spannende droom. Onder vrouwen bedraagt dit percentage slechts 23%. Met 43% houden jonge mannen er de meeste fantasieën op na.

Sexy gekleed

Naast de duidelijke weerzin om zelf iets te beginnen met een collega, wordt ook een relatie tussen twee collega's door een aanzienlijk gedeelte van de respondenten (19%) niet gewaardeerd. Iets anders wat volgens een groot gedeelte van de ondervraagden niet thuishoort op de werkvloer, zijn pikante kledingkeuzes. Maar liefst 58% van de respondenten geeft aan dat zij collega's die zich overdreven sexy kleden, minder serieus nemen. Vrouwen zijn hierin met 74% overigens veel stelliger dan mannen (slechts 45%).

Pikante gesprekken

Naast relaties en uitdagende kleding zijn ook seksueel getinte gesprekken onder werktijd een verboden gebied. Meer dan tweederde (68%) van de ondervraagden stelt namelijk dat pikante gesprekken niet thuishoren op de werkvloer. Onder alleen vrouwen bedraagt dit percentage maar liefst 76%, mannen scoren met ‘slechts' 63% fors lager. Vrouwen hebben daarbij ook vaker last van collega's die te vrij en open over de bloempjes en de bijtjes praten; 22% tegenover 18% van de mannen.