Een kwart van de bedrijfsleiders vreest voor burn-outs

Een kwart van de bedrijfsleiders vreest voor burn-outs

De tijden dat CEO's vooral bezorgd waren om de prestaties van hun werknemers liggen stilaan achter ons. Steeds meer bedrijfsleiders liggen wakker over de gezondheid van hun werknemers. Concreet vreest één op de vier CEO's voor burn- en bore-outs op de werkvloer. Dat is ongeveer dubbel zoveel als in 2015. Toen ging het nog maar om één op de tien.

Extra inspanning

Die evolutie zorgt ervoor dat steeds meer werkgevers concrete inspanningen doen om hun personeel gemotiveerd te houden. Doorgroeikansen worden vaker gestimuleerd, interne vacatures worden vaker bekend gemaakt en er wordt actief werk gemaakt van loopbaanbegeleiding. Ondanks die inspanningen blijft de Belgische CEO wel kritisch voor zichzelf.

«CEO's geven zichzelf een onvoldoende voor hun eigen inspanningen», legt Peter Tuybens van Acerta uit. «Zo willen ze bijvoorbeeld nog meer specifieke maatregelen nemen om stress op de werkvloer te verlagen. Bedrijfsleiders gaan ook veel actiever op zoek naar manieren om het talent van hun personeel optimaal te benutten», klinkt het.

Interne war on talent 

Om het werk voor iedereen spannend en boeiend te houden, kunnen werknemers ook steeds vaker van functie veranderen binnen het bedrijf. Uit de studie blijkt dat zo'n 40% van de CEO's hun arbeiders of bedienden de kans geeft om intern een andere functie in te vullen. Eén op de drie deed dat ook effectief in de laatste drie jaar.

«Bedrijven beseffen hoe belangrijk het geworden is om talent in kaart te brengen en te behouden», besluit Tuybens.