Een hart voor Belgische mode? Dit zijn de leukste shoppingadresjes

Een hart voor Belgische mode? Dit zijn de leukste shoppingadresjes

#IkkoopBelgisch

 

Wie graag op sociale media pronkt met zijn outfits, heeft daar vandaag alle recht toe. Voor het derde jaar op rij viert de modesector op 19 oktober de Dag van de Belgische Mode. De bedoeling? Textiel van eigen land promoten via sociale media. Wie gaat shoppen op de site van handtassenontwerpster Mieke Dierckx krijgt trouwens korting met de code #DagvandeBelgischeMode.

We are Fashion

 

Het design- en modeplatform MAD wijdt met We are Fashion een hele maand aan de Belgische mode. Nog tot 18 november kan je in Brussel tentoonstellingen, modeshows, seminaries, workshops en pop-upstores bezoeken doorheen de hele stad. Het perfecte excuus om je kleerkast van een Belgische noot te voorzien.

www.mad.brussels

Parfum in je oren

Niet letterlijk, gelukkig. Maar de debuutcollectie van de jonge Belgische juwelenontwerpster Manon Barelli is qua vorm wel geïnspireerd op de parfumflesjes uit de 20ste eeuw. Denk: sober, elegant en tijdloos. De sierraden zijn te verkrijgen in zowel zilver als goud, prijzen liggen tussen de 70 en 175 euro. De Collection N1 wordt dit weekend gelanceerd in een pop-upshop op de Britselei in Antwerpen.

www.barellimanon.com

Papier hier

Dit keer is het niet Holle Bolle Gijs die je deze spreuk toeroept, wel het Belgische merk Julia June. Zij hebben de handen in elkaar geslagen met Redopapers, een duurzaam papiermerk dat opgericht werd door het grafisch ontwerpduo Linde en Tille. Samen maken ze handgemaakte producten van papieroverschotten die ze halen bij drukkers. Het resultaat? Een collectie boeken, kalenders, schriftjes en to-dolijstjes. Alles wat je nodig hebt om je dag duurzaam én productief te beginnen.

De papierwaren liggen vanaf begin november in de Julia June-filialen. Prijzen beginnen vanaf 10 euro.

Hart voor dieren

Ellen Kegels is met haar eerlijke breilabel LN Knits al jaren een vaste waarde in ons land. Het was dan ook niet echt verrassend dat de modemicrobe ook is doorgegeven aan haar zussen Annelien en Charlotte. Zij richtten een tijdje geleden het label Very Important Animals op: duurzame dierentruien met een missie. Voor elk verkocht exemplaar schenken ze vijf euro aan National Park Rescue, die daarmee een tiental Zuid-Afrikaanse dieren van de dood kan redden. De online shop bestaat al een tijdje, maar dit weekend gaat er ook een fysieke pop-upstore open. De winkel werd Out of Africa gedoopt. Naast kledij kan je er ook decoratie en handwerk kopen.

Out of Africa, Vleminckveld 6, Antwerpen