Een derde geeft toe verslaafd te zijn aan de smartphone in nieuw onderzoek

Een derde geeft toe verslaafd te zijn aan de smartphone in nieuw onderzoek

Bijna een derde van de smartphone-gebruikers in de Verenigde Staten beschouwen zichzelf als verslaafd aan hun apparaat. Dat blijkt uit een nieuwe poll van de Huffington Post en YouGov.

Op de vraag of ze vonden dat ze verslaafd waren aan hun smartphone gaf 28% van de gebruikers toe dat ze dat waren, terwijl 64% beweerde dat ze dat niet waren. Negen procent wist niet zeker of ze verslaafd waren. Er waren meer vrouwen die van zichzelf vonden dat ze kampten met een smartphone-verslaving dan mannen.

Het obsessieve gebruik van smartphones moet nog erkend worden als een medische aandoening, hoewel psychiaters uit Singapore al een tijdje hameren op een dergelijke classificering. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die op een bepaald moment niet over hun smartphone kunnen beschikken, niet alleen angstig worden door de scheiding van de onlinewereld, maar ook bang zijn dat ze hun apparaat zijn verloren.

Op de vraag of het moeite zou kosten om één dag geen smartphone of ander digitaal apparaat te gebruiken, antwoordde 10% dat het haast onmogelijk zou zijn, 55% zou er een beetje moeite mee hebben terwijl maar 28% aangaf dat het hen niet zou deren.

38% van de smartphone-gebruikers valt in slaap met het apparaat naast zich in bed. Dat aantal stijgt naar 41% bij gebruikers tussen de 18 en 29 jaar. Dat heeft tot gevolg dat er minder goed geslapen wordt, de concentratie op school of het werk minder is en klachten over een gevoel van uitputting in de ochtend.